Mobirise Website Builder

Svédmasszázs

A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém) vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég jellemzően masszázságyon fekszik vagy masszázsszéken ül.

Mire jó a svédmasszázs?

Stresszoldás, lazítás
Görcsoldás
Fájdalomcsillapítás
A bőr, a keringés, a nyirokrendszer állapotának javítása
Általános közérzetjavítás
Krónikus fáradtság ellen
A teljesítőképesség fokozása, az izmok állapotának javítása
Baleset, műtét utáni rehabilitáció
A mozgásbeszűkülések kezelése
Egyes fejfájások kezelése
Pszichoszomatikus eredetű panaszok (görcsök, emésztési problémák) kezelése
Krónikus gyulladások
Ortopédiai megbetegedések kezelése (pl. lúdtalp, discopathiák, csípőficam)
Reumatológiai megbetegedések kezelése (pl. PHS, Bechterew-kór, lumbágó, isiász, arthrosisok)
Belgyógyászati megbetegedések kezelése (pl. székrekedés, tüdőgyulladás, keringési zavarok)
Ideggyógyászati megbetegedések rehabilitációja (pl. stroke utáni állapot, paresis, trigeminus neuralgia)
Végtagödéma kezelése
Betegségek, állapotromlás megelőzése (pl. tartósan fekvő betegnél a tüdőgyulladás és az izomsorvadás megelőzése, vagy gipszelt végtagnál a gipsz alatti izmok sorvadása ellen a konszenzuális hatás révén)

Mobirise Website Builder

Kismama masszázs

Várandósság alatt a test statikai változása miatt másképp terhelődik a hátizom: a megnövekedett pocak a gerincoszlopot előre húzza, ezért az izmok kompenzálnak, túlterhelődnek. Bizonyos testtájékok kifejezetten érzékennyé válhatnak. A hormonváltozások pedig fellazítják a szöveteket, a csontos medence elkezd a baba helyigényéhez alkalmazkodni, szélesedni. Ez mind-mind kellemetlenséget okozhat a várandósság alatt.

A kismama masszázs a klasszikus svéd masszázsformából emel ki bizonyos fogásokat és területeket.

A kismama masszázs után számítani lehet a gyakoribb vizeletürítésre, a masszázs enyhe vízhajtó hatása miatt.


A kismama kellemes közérzete a fejlődő magzatra is jó hatással van. A masszázs alatt általában felfrissülnek és aktív mozgásba kezdenek a babák, majd a masszázs befejeztével pihentető alvás következik. A mama ellazult lelki állapota nyugtatólag hat babára is.

A kismama masszázs a 2. trimesztertől alkalmazható.

Mobirise Website Builder

Aroma masszázs

Az illatok képesek hatással lenni a hangulatunkra, az érzéseinkre.
Képesek csökkenteni a minket ért stresszt, bőrre kenve stimulálják a keringést, segítik a méreganyagok eltávozását a szervezetünkből. Vannak olyan illóolajok, melyek vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkeznek, álmatlanságra, depresszióra, légzési problémákra nyújtanak megoldást.
Alkalmazásukkor tehát több érzékszervünkre is hathatunk egy időben:

vagy belélegezzünk
vagy a bőrünkre kenjük
vagy egyszerre történik mindkettő
A különböző illóolajok széleskörű terápiás lehetőségeknek adnak teret.
Nem véletlen, hogy az aroma masszázs az egyik legnépszerűbb masszázsfajták közé tartozik, hiszen amellett, hogy maximálisan felpörgeti az élvezeti részét a masszázsnak, még a gyógyászati célok megvalósulását is támogatja.

Az aroma masszázst a leggyakoribb és a leghatékonyabb aromaterápiás kezelésnek tartják. Ezen masszázstípus alkalmával olajjal dolgozom (bázisolaj), melyhez pár csepp, a kívánt eredmény eléréséhez szükséges illóolajat csepegtetek. Éppen ezért igen személyre szabott masszázsfajta ez.
A masszázs aroma-terápiás jellegéből persze azonnal következik, hogy ez általában gyengéd, kellemes, relaxációs jellegű módszer.

Az olajokkal végzett masszázs során lágy, hosszú, simító mozdulatokat alkalmazok, mely az egész testet ellazítja.
A nyújtó mozdulatok hatására az izmokból kioldódik a feszültség, az oxigén-ellátás fokozódik, mivel megpezsdül a vérkeringés és a nyirokkeringés is.
A masszírozás során a véráramba jutnak a gyógynövények hatóanyagai, és ezek is rásegítenek a kívánt hatás elérésére.
Érdemes a masszázs utáni tusolást legalább 4-5 órával később elvégezni, mert az olajok nagy része az után szívódik fel a bőrbe, miután a masszázsnak vége.

Egy fáradt nap után, vagy egy stresszesebb életszakaszban kiemelkedően jó segítség lehet az aromaterápiás masszázs.

Mobirise Website Builder

Fascia Release

A Fascia Release egyfajta manuálisan végzett módszer, amelyet gyakran használnak a myofascialis fájdalom szindróma kezelésére. A myofascialis fájdalom szindróma krónikus fájdalom/rendellenesség, amelyet a myofascialis szövetek érzékenysége és feszessége okoz. Ezek a szövetek körülveszik és támogatják az izmokat/ belső szerveinket az egész testben. Lényegét tekintve egy átlátszó ezüstős-fehér hártya ez, pontosabban kötőszövet. A fájdalom általában a myofascialis szöveteinek specifikus pontjaiból származik, amelyeket „trigger pontoknak” neveznek.

A fascia release a fájdalom csökkentésére összpontosít azáltal, hogy enyhíti a feszültséget és a feszességet a kiváltó pontokban. Nem mindig könnyű megérteni, hogy milyen kiváltó pont felelős a fájdalomért. A fájdalom lokalizálása egy adott kiváltó pontra nagyon nehéz. Emiatt a myofascialis felszabadulást gyakran az izmok és szövetek széles területén alkalmazzák, nem pedig egyetlen ponton.

Ez a módszer kiváló kiegészítése a sportrehabilitációnak, egyéni gerinctréningnek is.

Mobirise Website Builder

Dorn terápia - Breuss masszázs

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója, egy híres természetgyógyász volt. A masszázzsal célja, a különböző gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensek állapotának javítása volt. Rudolf Breusstól tanulta meg a “porckorongmasszázst” Harald Fleig, aki elkezdte alkalmazni a Dorn terápiával kombinálva, és megállapította, hogy ezáltal tovább fokozható a két terápia egyenkénti gyógyító hatása is. Könnyen, veszélytelenül és sikeresen alkalmazható.

A Breuss masszázs egy gyengéd gerincen végzett masszázs, mely nyújtja, lazítja a gerincet, s a mellette futó izmokat, s a kötőszövetet. A Breuss masszázs kettő nélkülözhetetlen kelléke az orbáncfű olaj, mely táplálja a porckorongokat, és egy speciális papír.

Segítségével lehetőségünk van nemcsak a hát izomzatának mobilizálására, lazítására, hanem a gerincoszlop nyújtására, valamint a porckorongok regenerációjának segítésére. A Breuss masszázs során alkalmazott gerincnyújtó technikák hatékonyan csökkentik a porckorongok terhelését, az alkalmazott orbáncfű olaj pedig segíti táplálásukat.

Összességében elmondható, hogy a lágy, lazító, energetizáló Breuss masszázs segíti a testi és lelki blokádok feloldását, és ezzel pedig a szervezet különböző mechanizmusainak mobilizálását.

A Dorn terápia egy újszerű manuálterápiás technika, amit Dieter Dorn az 1970-es években dolgozott ki, népi gyógymódot felhasználva. Mára már nem csak a saját hazájában, Németországban, hanem az egész világon ismert. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nagyon hatékonyan kezeli a különböző gerinceredetű és más ízületi fájdalmakat már az első kezelés után, súlyosabb esetben 3-4 kezelés után is komoly javulás várható. A Dorn módszer tehát, egy holisztikus, hatékony, biztonságos manuálterápiás módszer, amely a testben lévő elmozdulásokat (gerinc, nyakcsigolyák, izületek) segít korrigálni.

Mobirise Website Builder

Trigger Pont Masszázs

Számtalan esetben tapasztaljuk, hogy a krónikus, állandóan visszatérő fájdalmak, testmozgás, megerőltető fizikai terhelés, stressz hatására kialakuló izomspazmusok és izomfájdalmak, izomerő csökkenés, mozgásbeszűkülés, kisugárzó fájdalmak hátterében gyakran állnak a harántcsíkolt izmokban meglapuló szöveti feszülések, un. triggerpontok, jól körülhatárolható csomók, melyek nyomásra rendkívül érzékenyen reagálnak.

A trigger pont terápia lényege, hogy a befeszült izmokban a kialakult izomcsomókat kitapintva, azokra enyhe nyomást helyezve feloldja és megszüntesse a fájdalmat okozó köteget. A trigger pont terápia tehát az egyik leghatékonyabb gyógytorna módszer, ugyanis a fájdalom kiváltó okát veszi kezelésbe.

A módszert a gyógytornászok továbbképzésben sajátítják el, amely során nem csak a kezelési technikát tanulják meg, hanem az izomcsomók elhelyezkedését és kisugárzási területét is. Éppen ezért lehetséges, hogy a terapeuta már az állapotfelmérés alatt felismeri, melyik csomó okozhatja a panaszt, és tudja, hol keresse azt.

A trigger pont terápia pozitív hatásai:

a fájdalom csökken/megszűnik
az izomcsomó oldódik
a feszes izom ellazul
javul az ízület mozgása
növekszik a mozgástartomány

Mobirise Website Builder

Cellulit masszázs

A narancsbőr kialakulása olyan esztétikai probléma, mely napjainkban a nők 95 százalékát érinti. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak idős és túlsúlyos nőknél jelentkezik, hiszen nagyon sok vékony és fiatal hölgynél is megfigyelhető. A cellulit általában a comb, a csípő, a felkar és a has tájékán jelentkezik. Jellemző tünete a bőr alatt megjelenő dudoros, hepehupás réteg, mely komoly esztétikai problémát jelent.

A speciális narancsbőr elleni krémekkel történő masszázs, és a fóliával történő tekercselés elősegítik a cellulit gyors visszafejlődését. Ezek a speciális krémek a kiválasztást segítő növényi anyagokat, só és egyéb ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak. A bőr pórusain keresztül elérik a cellulit részeket és a felhalmozódott folyadékot és a szerves hulladékot elvezetik onnan.

Ezen masszázstípus kúra szerűen kell alkalmazni, azaz 10 alkalmas bérlet mellett, heti 2 alkalommal szükséges eljönni.

Fontos, a megfelelő hatékonyság érdekében a fokozott folyadékfogyasztás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, és testedzés is.

Mobirise Website Builder

Hegmasszázs

A heg nem csupán esztétikai probléma. A sebgyógyulás során kialakuló letapadások, adhéziók kezelés híján károsítják a fasciális rendszert, korlátozzák mozgásainkat, megváltoztatják mozgásmintáinkat és komoly mozgásszervi betegségekhez vezethetnek.

A folyamat során manuális, és nem manuális technikák kombinációja értendő.

A hegkezelés 3-5 alkalomból áll, egyén állapotától függően.
A masszázs a műtétet követő 6 hét elteltével kezdhető el.

Mobirise Website Builder

Kinesio Tape

Dr. Kenso Kase, japán kiropraktőr a módszer kifejlesztője. A tape, magyarul tapasz a bőr “utánzata”, egy pamutrétegből, illetve hátoldalán egy hullámszerűen felvitt (Sinus-görbe) akril ragasztórétegből áll. Fontos, a tapasz semmilyen gyógyszerhatóanyagot nem tartalmaz, így bárkinek hasznos lehet, egészen kisbabáktól a szépkorúakig. A szalag nyújtható, elasztikus, ami nagyon fontos, mert ezáltal képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott részt, nem mereven rögzíteni. A technika alapját az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik. Hatására az agy specifikus ingert kap a terület pedig gyorsabban regenerálódik a fokozottabb és gyorsabb válaszreakciók folytán.

A kezelés időpontja változó, a kezelendő terület méretőtől függően 15-25 perc.

Mobirise Website Builder

Köpölyözés

Az izompólya behálózza az egész testünket, kisebb izmokat, nagyobb izomcsoportokat, belső szerveket. Három rétegből áll, ez a három réteg normál esetben elmozdul egymáson. Mozgásszegény életmód, ismétlődő rossz mozdulat, trauma, immobilizáció hatására a rétegek összetapadnak, kiszáradnak, ezzel korlátozzák a mozgásokat, így kialakulhat fájdalom és mozgásbeszűkülés. Tehát nagyon fontos, hogy az izompólyáink jól hidratáltak legyenek, sokat mozogjunk.

A köpölyözéshez két eszközre van szükség: köpöly csészére, és vákuumpisztolyra. A köpöly csésze készülhet műanyagból és üvegből. A pisztoly segítségével vákuumot hozunk létre a csészében, ezzel a bőrt és a felületes izompólya réteget elemeljük a mélyebb izompólya rétegektől.

A köpölyözéssel az izompólya rétegeit tudjuk szétválasztani. Ha ez mozgással társul még inkább hatékony, azaz a sportrehabilitáció, egyéni gerinctréning kitűnő kiegészítője lehet.

Mobirise Website Builder

Gépi Testkezelés

Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés
A rádiófrekvencia jótékony hatása az élő szövetekben régóta közismert.
A kezelés hatására a zsírsejtek roncsolódnak, míg a kollagén és elasztin termelődés fokozódik.
A kezelés alatt a bőrfelszín 40-45 C-ra melegszik míg a mélyebb rétegek a 60-65 C-ot is elérhetik mely egy kellemes meleg érzetet jelent a vendég számára. A kontrollált hő hatására a zsírsejtek sejtmembránjának átjárhatósága jelentősen fokozódik, így abból intenzíven tudnak a zsírsavak a sejt közötti térbe távozni. Innen a véráram és a nyirokrendszer segítségével a kiválasztó szerveinken keresztül távozik.
A rádiófrekvencia már egyetlen kezelést követően is meggyőző eredményt biztosít de a jelentősebb eredményekhez és tartósságukhoz egy teljes kúrán érdemes részt venni mely 8-10 alkalomból áll. 
Ezen kezelés révé a cellulit csökkenését, a bőr feszességét segítjük elő elsődlegesen.
A kezelés kockázat és fájdalom mentes, nincsenek szövődményei és felépülési idő sincs, a kezelés után azonnal folytatható a hétköznapi tevékenység minden formája.
Nagyon fontos és nagy mértékben befolyásolja az eredményt mint minden alakformáló testkezelést, a jelentős mennyiségű folyadékfogyasztás.

Kavitációs zsírborntás
A zsírsejtek száma a születés után adott és nem növekszik, így a kavitációs zsírbontás tartós eredményt nyújthat alakformálás terén hasonlóan a sebészeti zsírleszíváséhoz. A kezelés eredményeképpen ugyan is a megsemmisült zsírsejtek helyén a kezelt területen nem keletkeznek újabbak. Ez azt eredményezi, hogy a kezelt területen a visszahízás esélye jelentősen csökken / nem valószínűsíthető. Továbbá a sebészeti zsírleszívással szemben, nincs felépülési idő és káros szövődmények sem alakulhatnak ki. A kezelés fájdalom mentes és biztonságos, a többi szövetet és szervet érintetlenül hagyja, nem károsítja.
A kavitációs alakformálás, más néven ultrahangos zsírbontás folyamán egy igen magas frekvenciájú (40.000 kHz) ultrahanghullám segítségével apró buborékokat hozunk létre a zsírsejtek közti térben melyek a kezelés hatására fokozatosan nőni kezdenek. A zsírsejtek a hirtelen nyomásváltozás következtében szabályszerűen „felrobbannak” azaz sejthártyájuk felszakad. Tartalmuk a szövetek közé folyik, a komplex zsír folyékonnyá válik, egyszerű alkotórészeire bomlik, végül kiválasztó szerveink segítségével a bélrendszeren keresztül kiürül vagy a vizelettel távozik.

Testtekercsél
A kezeléssorozat utolsó fázisa a testtekercselés, mely során magas hatóanyag tartamú krémet kenünk a kezelendő felületre, melynek fő hatóanyagai az L-carnitin, Koffein, Kapszaicin, Fahéj, illetve a tengeri algafélék, majd ezt követően erre a célra kifejlesztett fóliával tekerjük be a formálni kívánt testrészt. 

© Copyright 2022 FezsoFITT - All Rights Reserved

Made with ‌

HTML Code Generator